• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Оприлюднення інформаційного повідомлення про проведення громадського обговорення

Оприлюднення інформаційного повідомлення про проведення громадського обговорення

2019-07-30

Оприлюднення інформаційного повідомлення про проведення громадського обговорення

Відповідно до Закону України від 24.05.2012 № 4865–VI «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», Постанови Кабінету Міністрів України від 24.10.2012 року № 989 «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», рішення 2 засідання 30 сесії 7 скликання Дзвинячанської сільської ради від 26. 07. 2019 року № 657 передбачено процедуру присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій та затверджено порядок проведення громадського обговорення. Згідно ст. 6 вказаного Закону необхідно подати узагальнені зауваження і пропозиції, що надійшли під час громадського обговорення.

У зв’язку з цим, подаємо відповідну інформацію на сайті:

1. Найменування юридичної особи, якій пропонуюється присвоїти ім’я фізичної особи, ювілейної чи святкової дати, назви або дати історичної події: Дзвинячанська загальноосвітня школа І – ІІ ступенів Дзвинячанської сільської ради Збаразького району Тернопільської області.

2. Ім’я фізичної особи, ювілейної чи святкової дати, назви або дати історичної події, що пропонується присвоїти юридичній особі: Іван Гнатюк

3. Обгрунтування пропозиції:

Іван Федорович Гнатюк народився 27 липня 1929 року в с. Дзвиняча Збаразького району Тернопільської області у селянській родині. Після закінчення школи у рідному селі хлопець навчався у Кременецькому педучилищі, де за свої переконання був перший раз арештований. Але згодом з-під варти йому вдається вибратися. Через деякий час влаштовується на навчання у Бродівське педучилище. І знову арешт у 1948 році за зв’язок з оунівським підпіллям. Через свою непримиренну і бунтівливу вдачу він зазнав чимало поневірянь і гонінь у таборах суворої Колими.

Іван Гнатюк почав писати вірші ще у дитинстві, не маючи навіть початкової освіти. Вони виливалися в нього з глибини серця, після тужливих пісень матері за непосильною працею.

Іван Федорович вистояв. Переніс на собі страшні побої й знущання на допитах, поневіряння, пухнув з голоду і холоду. В ті роки смерть не раз заглядала йому у вічі. Та він жив усім ворогам на зло.

У 1956 році І. Гнатюк потрапив під амністію - як невиліковно хворий.

Родину Гнатюків завжди і всюди супроводжувала Господня благодать. Зараз у місті Бориславі на Львівщині проживає донька Любов із сім’єю.

70-літньому поету-каторжанину Іванові Гнатюку, який після війни за приналежність до ОУН-УПА був засуджений до розстрілу, присвоєно і в 2000 році вручено Національну премію ім. Т. Шевченка за спомини «Стежки-дороги».

5 травня 2005 року хвилі радіоприймача сповістили сумну звістку: вічність покликала до себе поета – каторжанина сталінських таборів Івана Федоровича Гнатюка.

І. Гнатюк – патріот рідної землі, який кожний свій вірш пронизував ниточками любові, поваги до матері, до села, в якому народився та виріс, де минуло його дитинство і юність. Рідні куточки він відвідував при найменшій можливості. Тут він підтримував тісні контакти з літераторами, не оминав нагоди побувати у рідному селі. У Дзвинячанській загальноосвітній школі за сприяння її директора Ф. А. Катрука, педагогічного та учнівського колективів відбувалися зустрічі з поетом. Кожного разу письменник дарував особисті речі: збірки поезій, листи. Ці матеріали систематизовано та розміщено у шкільній літературній світлиці-музеї Івана Гнатюка, створеній у 2010 році. Тут проводяться уроки літератури рідного краю, екскурсії, круглі столи, читацькі конференції, які сприяють патріотичному вихованню школярів.

4. Суб’єкти, що внесли пропозицію щодо присвоєння юридичній особі імені фізичної особи, ювілейної чи святкової дати, назви або історичної події: педагогічний колектив школи.

5. Строк, місце, час проведення заходів із громадського обговорення, акредитації представників засобів масової інформації, реєстрації учасників:

1. Форма громадського обговорення: круглий стіл

2. Дата громадського обговорення: 30 серпня 2019 р.

3. Місце проведення: Дзвинячанська ЗОШ І – ІІ ступенів

6. Поштова адреса та адреса електронної пошти, норм телефону, строк і форма для подання пропозицій (зауважень):

- вул.. Молодіжна,4, с. Дзвиняча Збаразького району Тернопільської області, 47312 (подається у письмовій формі);

- dzwynyachaschool@ukr.net (із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає).

Усі пропозиції та зауваження подають у письмовій або усній формі Дзвинячанській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів протягом 30 днів із дати опублікування відповідного інформаційного повідомлення.

7. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення: вул.. Молодіжна,4, с.Дзвиняча Збаразького району Тернопільської області; dzwynyachaschool@ukr.net

8. Прізвище, ім’я, по батькові особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення: Іванчук Галина Василівна

9. Строки і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення: Після отримання висловлених пропозицій та проведення аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті школи. Обговорення проводиться упродовж двох місяців на сайті Дзвинячанської загальноосвітньої школи І – ІІ ступенів, http://dzvyniacha.edukit.te.ua.

Запрошуємо усіх бажаючих взяти участь у обговоренні питання щодо присвоєння Дзвинячанській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів Дзвинячанської сільської ради Збаразького району Тернопільської області імені Івана Гнатюка.

Кiлькiсть переглядiв: 264

Коментарi