Крапанка до Великодня.

2018-04-10

Крапанка — один з чотирьох основних видів розписаних великодніх яєць, разом з крашанкою, дряпанкою та писанкою. Легенда про крапанку.

На Гуцульщині оповідають, що Діва Марія писала писанки і дарувала їх Пілатові, щоб той змилувався над її Сином. Беручи до рук яйце, Мати Божа плакала і слізьми обливала свою роботу, і від тих крапаючих сліз з’являлися цятки. Так виникли крапанки.
Крапанки – це найпростіші писанки.
Запалену свічку трохи нахиляють над яйцем і накрапують віск. Коли воскові плямки застигають, яйце занурюють у фарбу. Як тільки фарба висохне, яйце нагрівають, розплавлений віск обтирають – на кольоровому яйці залишаються світлі крапки. Можна також використовувати техніку мальованки – наносити різнокольорові крапки пензликом.

/Files/images/29793552_183153499160804_3254643416570154650_n.jpg

/Files/images/29595223_183153402494147_8037755354580974360_n.jpg

/Files/images/29789880_183152922494195_5569221383616367628_n.jpg

/Files/images/29792921_183153055827515_5131162796761512722_n.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 208

Коментарi